A banda d’esdeveniments puntuals, com ara la Fira de Sant Miquel o Santpedor en flor, que atrauen molta gent al poble, el potencial turístic del municipi encara no està plenament desenvolupat. Hi ha un espai destinat a oficina de turisme, però no s’ha posat en funcionament.
Des de l’Ajuntament de Santpedor s’estan impulsant algunes iniciatives per divulgar el patrimoni cultural, històric i natural del poble. Una d’aquestes activitats són les visites i rutes guiades que, mensualment, es fan a llocs emblemàtics del poble.
També hi ha editats dos fulletons: la Ruta Medieval i la Ruta del Timbaler del Bruc, que permeten fer les corresponents rutes de forma autònoma.
Els principals punts d’interès es troben senyalitzats amb panells que inclouen informació sobre el lloc, tot i que alguns s’han malmès i necessiten una renovació.
D’iniciativa privada, la plataforma NaturaLocal inclou tres rutes pel terme municipal, que es poden seguir mitjançant una aplicació mòbil.
S’ha creat també una gimcana turística que, amb el títol de Bruixes i tambors, proposa una sèrie d’enigmes per resoldre durant una passejada pel poble d’uns 75 minuts. Aquesta gimcana funciona només en dispositius mòbils.
Serveis turístics
Pel que fa a l’oferta de restauració i allotjament, a Santpedor hi ha una vintena de restaurants, un hotel amb 34 habitacions (68 places) i una casa de turisme rural (7 places) situada a uns 2 km del nucli urbà.
L’Auditori del Convent de Sant Francesc, de titularitat municipal, s’ofereix com a sala per a convencions i esdeveniments privats, a banda dels usos que té habitualment com a espai cultural.